Kiitos! Jërëjëff!

Woomal on ollut osa partio-ohjelmaa viimeiset kuusi vuotta – kaksi hanketta ovat tavoittaneet jopa 82 prosenttia lippukunnista! Partiolaiset ovat tänä aikana tehneet varainhankintaa huikeat yli 100 000 euroa. Kiitos kaikille osallistumisesta onnistuneisiin hankkeisiin! Woomal-hanke on päättynyt ja nyt nämä sivut toimivat arkistona globaali- ja ympäristökasvatusaktiviteeteille.

Suomessa Woomal-hankkeet ovat tuottaneet globaalikasvatusmateriaaleja kaikille ikäryhmille. Muistatko Woomalin esimerkiksi Kilkkeeltä tai Partio-lehden jutuista?
2009 Woomal DVD ja Siisti savanni -ohjelmavihko
2010 Lautapeli
2011 Roolipeli
2012 Tiedotusmateriaalia: roll upit, julisteet, postikortit, videot
2013 Begee! -paketti
2014 Leiripäiväpaketti (seuraavan lippukuntapostin mukana!)
Woomalin satoa voi edelleen hyödyntää– tutustu Begee! -pakettiin tai katso vaikka Woomal-videoita ja pystytä valokuvanäyttely uusituin tehtävin! Tuoreen leiripäiväpaketin avulla voit järjestää tapahtumarikkaan senegalilaisen leiripäivän helposti.

 

Senegalissa Woomal on toiminut kuudella paikkakunnalla. Partiolaiset ovat ehkäisseet aavikoitumista istuttamalla tuhansia puita, järjestämällä ympäristöaiheisia keskustelutilaisuuksia ja vähentämällä roskaamista. Ympäristötietoisuuden lisäksi Woomal on vahvistanut partiotoimintaa.

Soukeye Sarr, 18

Eniten olen tykännyt mikropuutarhojen tekemisestä ja puiden istutuksesta. Kasvit ja puut suojelevat myös ihmisiä auringolta. Olen myös oppinut, että muovijäte ei ole hyväksi luonnolle eikä eläimille.

Olen tykännyt myös ympäristöä käsittelevissä keskustelu-tilaisuuksista, koska ne auttavat parantamaan huonoja tapojamme luontoa kohtaan. Aion jatkossakin kertoa ympäristöasioista johtamilleni partioryhmille.

 


Massane Faye, 15

Olen oppinut paljon ympäristöasioista. Lisäksi olen kertonut muovijätteiden haitoista naapureilleni ja olen kieltänyt tuttujani heittämästä muoviroskia maahan.

Olen tykännyt leireistä, joilla on ollut Woomal-aktiviteetteja. Aion tehdä tekoja ympäristön hyväksi myös jatkossa.

 

 

Kulttuurivaihtoa ja ystävyyksiä
  • Suomessa vieraili kahden hankkeen aikana 28 senegalilaista partiolaista. Kohtaamisia suomalaisten kanssa syntyi tuhansia!
  • Senegalissa kahdelle Woomal-leirille osallistui noin 50 suomalaista ja 50 senegalilaista partiolaista. Lisäksi kahdeksan vapaaehtoista suomalaista työskenteli hankkeelle Senegalissa.

Mitä kumppanuushankkeita Suomen Partiolaisilla on tällä hetkellä käynnissä? Katso ajankohtaiset ilmoitukset täältä tai projektit.partio.fi.