Mahdollisuuksien torit

Mahdollisuuksien torit ovat kaikille avoimia koko perheen tapahtumia, joissa kansalaisjärjestöt esittelevät toimintaansa. Tapahtuma on hyvä tilaisuus tuoda partiotoimintaa esille ja rekrytoida uusia jäseniä. Lisäksi ne tarjoavat mahdollisuuden esitellä Woomal 2 -projektia esimerkkinä partion kehitysyhteistyötoiminnasta ja tehdä varainhankintaa.

Woomal 2 – tarvikelaation voi tilata Partioasemalta Pauli Paanaselta (pauli.paananen(at)partio.fi). Laatikossa on muutama esite, dvd, koriste-esineitä, vaatteita, kaksi Senegalin lippua, kankaita/pöytäliinoja ja vaatteita/hattuja. Laatikoiden sisältö vaihtelee hieman. Pääkaupunkiseudulla asuvat noutavat ja palauttavat laatikon Partioasemalle. Muille laatikko toimitetaan Matkahuollon kautta. Varaathan tavaralaatikon ajoissa tapahtumaasi.

Toreille ilmoittaudutaan suoraan tapahtuman järjestäjille. Projekti maksaa pöytämaksun, jos Woomal 2 -hanke on vahvasti esillä ständissä. Valtakunnallisesti toreja koordinoi Kepa ry, jonka jäsenjärjestö Suomen Partiolaisetkin on. Kepassa Mahdollisuuksien toreista lisätietoja annetaan sähköpostilla osoitteessa info(at)mahdollisuuksientori.fi tai numerossa (09) 584 23 282. Paikkakuntakohtaiset toriesittelyt ovat osoitteessa www.mahdollisuuksientori.fi.

Huomioittehan, että eri paikkakunnilla on erilaiset ständiä ja ohjelmaa koskevat ohjeistukset. Varmistattehan siis etukäteen tapahtumajärjestäjiltä, että valitsemanne ideat sopivat toteutettavaksi kyseisellä torilla.

Torilla voi tarjoilla afrikkalaisia maistiaisia tai myydä jotain pientä kuten maapähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä, tai vaikka kotoisia lettuja.

Julistekilpailu

Yksi merkittävimmistä valistustavoista Senegalissa on julisteiden levittäminen talojen seinille. Pyytäkää yleisöä laatimaan ympäristönsuojelusta kertovia julisteita ständillänne ja ripustakaa valmiit teokset näytille. Kolme parasta julisteen tekijää voidaan palkita vaikka reilun kaupan kahvilla, teellä tai suklaalla.

Aineettomat lahjat

Suunnitelkaa aineettomia lahjoja, jotka myydään suljetussa huutokaupassa ständillä. Korkeimman tarjouksen tehnyt voi saada vaikkapa iltapurjehduksen meripartiolaisten veneellä, metsäretken tai tarpeisiinsa räätälöidyn erätaito-/ensiapukurssin.

Ideapuu

Toimittakaa tapahtumapaikalle suuri puu (esimerkiksi pahvista leikattu puunrunko) sekä vihreästä paperista leikattuja lehdenmuotoisia lappuja. Esittelypisteen vierailijat voivat kirjoittaa lehdille omia ideoita ja lupauksia luonnonvarojen säästämiseksi.