Woomal mukana Vaeltajavaltakunnassa

Vaeltajavaltakunta-tapahtuma järjestettiin Partioasemalla Helsingissä 13.-14.6.2009. Woomal oli mukana tuomassa vaeltajille uusia ideoita kansainvälisyyskasvatukseen.

Lauantaina iltapäivällä osallistujat saivat kierrellä workshopeissa, joiden yhtenä aiheena oli Woomal. Puolen tunnin mittaisen tuokion aikana osallistujat saivat kuulla tietoa Suomen ja Senegalin välisestä kehitysyhteistyöhankkeesta ja sen tavoitteista. Hanke herätti kiinnostusta vaeltajissa ja he pääsivät ideoimaan aktiviteetteja myös omalle ryhmälleen. Suosikki-ideaksi nousi ajatus viikonloppuretkestä, jossa eläydyttäisiin afrikkalaiseen elämänrytmiin. Miten olisi leiri ilman kelloa, kahden euron budjetilla tai miltä kuulostaisi iltaohjelma afrikkalaisten rumpusointujen tahtiin? Teemaan kuuluen ruuaksi valmistettaisiin tietenkin perinteisiä senegalilaisia herkkuja. Retken ohjelmaan sisältyisi myös pohdintaa afrikkalaisesta yhteiskunnasta sieltä kuultujen uutisten pohjalta.

Vaeltajat saivat nähdä myös aitoja senegalilaisia esineitä ja kankaita. Kierrätystarvikkeista kootuissa leluissa ja käyttöesineissä on vain mielikuvitus rajana ja niitä on mahdollista tehdä vaikka yhteisissä kokouksissa vaeltajaryhmän kesken. Myös batiikkivärjäys kuulosti vaeltajista mielenkiintoiselta ja Afrikassahan ei tunnetusti värien käyttöä säästellä. Muutamille vaeltajaryhmille Woomal-aiheinen retki pääsee käytännön toteutukseen jo ehkä kuluvana kesänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *