Begee-materiaalit rantautuvat lippukuntiin!

Begee! on uusi ohjelmapaketti, jonka voi toteuttaa lippukunnan kokouksissa ikäkausi kerrallaan tai vaikka isomman tapahtuman yhteydessä. Begee on Senegalissa yleisesti puhuttua wolofin kieltä ja tarkoittaa iloa, tyytyväisyyttä ja juhlaa. Begee saattaa olla myös huudahdus, jolloin se tarkoittaa Cool!. Begee! johdattaa meidät senegalilaiseen arkeen ja saa meidät pohtimaan asioita uusista näkökulmista.

Millaista on senegalilaisessa koulussa? Miten matkustetaan paikasta toiseen? Pidetäänkö ympäristöstä huolta? Mitkä ovat senegalilaisten nuorten lempiharrastuksia? Millainen asema uskonnolla on Senegalissa ja miten islamin harjoittaminen eroaa eri maissa?

Muun muassa näitä asioita pohditaan toiminnallisen valokuvanäyttelyn avulla, jonka voi lainata omalta piiritoimistolta. Valokuvanäyttely koostuu 18 kuvasta ja niihin liittyvistä tehtävistä. Begee! -sivuilta johtaja voi ladata myös esimerkkivastauksia kinkkisiin kysymyksiin. Monet kysymyksistä on kuitenkin tarkoitettu keskusteltavaksi, eikä niihin ole välttämättä olemassa yksiselitteisiä vastauksia. Tämän vuoksi valokuvanäyttelyn tehtävät avautuvat parhaiten samoajille ja vaeltajille. Johtaja voi myös tutustua materiaaleihin etukäteen ja käyttää näyttelyn kuvia vain osittain käsiteltävän teeman mukaan.

Jokaiseen lippukuntaan on lähetetty myös Begee-vihko. Vihkon aktiviteettien avulla globaalikasvastus mahdollistuu lippukunnissa ja ymmärrys ympäröivästä maailmasta sekä suomalaisesta kulttuurista kasvaa kaukaiseen Senegaliin tutustuessa. Vihkossa on monipuolisia aktiviteetteja kaikille ikäkausille: sudenpennuille oma jälki, seikkailijoille sepeli, tarpojille majakka, samoajille tasku sekä vaeltajille rakennuspalikoita Suomi-projektiin tai jopa ulkomaanprojektiin. Lisäksi vihkosta löytyvät ohjeet Begee-festarin järjestämiseksi. Tuo kansainvälisyys helposti ja hauskasti osaksi oman lippukuntasi arkea!

Palautetta tai lisätietoja saat sähköpostitse: woomal@partio.fi. Woomalilaisiin voi törmätä myös kesän aikana seuraavissa tapahtumissa: Kohu, Väiski ja Piiru, tervetuloa tutustumaan uusiin materiaaleihin.

Begee!